04 prosince 2008

Hodnocení krásy ženy

S mým kolegou v práci Janýdem jsme si svého času, někdy před 50 léty, stále něco vymýšleli, on se třeba děsně proslavil svým vynálezem tzv. „solo-pepře“, tím, že smíchal sůl s pepřem do jedné slánky, druhé nemaje, a sypal si to na rajčata. Všichni jsme si pak chodili k němu na ochutnávku chleba s máslem a rajčetem, posypaným solo-pepřem. Já jsem raději vymýšlel přezdívky na všechny soudruhy. Zajímavé na tom bylo to, že se moje přezdívky vždycky rychle ujaly. Společně jsme pak vymysleli, jako recesi, takzvaný vědecký bodovací systém na objektivní hodnocení ženské krásy.

Žena, která se jednomu šíleně líbí a nazývá ji dokonce sexbombou, je třeba pro druhého pouhou zmalovanou pikslou. Věděli jsme, že je to způsobeno různým vkusem či nevkusem posuzujícího muže a proto jsme začali hledat objektivní pravdu o ženské kráse. Vycházeli jsme z toho, že vlastně každá žena je svým způsobem krásná, některá víc a druhá míň. Jednalo se pochopitelně jen o krásu fyzickou, protože krásu duchovní nelze vnímat na první pohled a už vůbec ne jenom očima. V době kdy nebylo u nás v práci do čeho píchnout, jsme začali zaníceně pracovat na sestavení naší „Bodovací tabulky pro hodnocení krás ženy“.

Nejprve jsme ženu jako takovou rozdělili do pěti takzvaných bodovacích oblastí, které jsme z hlediska utajení zakódovali takto: H, Th, Td, R, N.

H - je hlava a zahrnuje obličej, obzvláště pak oči, nos rty, jakož i krk a vlasy,
Th - znamená trup horní, to jest: ramena, poprsí, šíje a záda,
Td - je trup dolní, čili pas, břicho, boky a pozadí, námi lépe nazývané „srdcovka“,
R - paže a ruce, štíhlost prstů, tvar a pěstěnost nehtů a ladnost i hebkost paží,
N - nohy jako takové, jejich délka a tvar (do O, do X či ideální) a velikost šlapky tj. číslo bot.
Za každou oblast jsme mohli přidělit 0 až 9,9 bodů, protože 10 by byl neexistující ideál (krásná Galathea)...

Čili teoreticky by byl součet ideální neexistující ženy, dle Pygmaliona, 50 bodů. Druhých 50 bodů do 100 jsme si rezervovali na hodnoty duševní, což jsme prozatím odložili vyřešit až do budoucna. Tímto zakódováním jsme dosáhli dvou efektů, jednak jsme se mohli docela klidně bavit bodováním kresliček neb příchozích žen do kanceláře, aniž by ostatní chápali o co jde a jednak jsme vzbudili zvědavost hlavně žen v okolí, každá chtěla vědět jaké číslo jsme jí vypočítali.
Janýd mi třeba řekl: „Vidím háčko za pět, ovšem té-há za osm!“ Já jsem oponoval: „Tos přehnal, háčko je čtyřka, té-há souhlasí, ale pozor té-dé je dokonce devět, er je maximálně tři a en asi tak sedum a půl!“ Janýd se podivil: „Tohle, že by byla podle tebe třicítka?“ A kolega od vedlejšího prkna se ozval: „Pánové, to jste teda vedle, tu znám, tý je pětadvacet!“
Pochopili jsme, že zakódování našeho bodování nesmíme nikdy prozradit, nebo nás dotyčné ženy ukamenují. Ženy jsou od přírody zvědavé a tak se nás často ptaly jakou známku mají? Kreslička Dáša dostala od nás 35, ale nevěděla jestli je to moc nebo málo. Když dále vyzvídala jakou známku jsme vypočítali její kamarádce Mileně, řekli jsme jí radši vyhýbavě: „Ta je zatím nevypočítatelná!“
Brzy se ukázalo, na základě našich slovních potyček, že se naše bodování musí zpřesnit v tom smyslu, že konečný výsledek bude aritmetickým průměrem z našich dvou tipů. Navíc jsme nově zavedli dvě bonifikace Pi a Pv (předpokládaná inteligence a předpokládaná vášnivost). Každý předpoklad může být hodnocen pouze maximálně 1 bodem, aby se tak nemohl zásadně zkreslit celkový exaktní výsledek bodování.
Dle výsledného součtu bodů jsme pak rozdělili ženy sestupně do pěti skupin:
SX (sexbomby, přes 40 bodů), OK (óbr-kusy, přes 30 bodů), KS (kusy, přes 20 bodů), NR (normálky, přes 10 bodů), MK (méně krásné, pod 10 bodů).

Nakonec jsme zjistili, že tahle přitroublá recese přinesla i pro nás docela překvapující výsledky. Plno běžných žen dostalo při našem systému více bodů než některé slavné filmové krasavice, protože filmová diva oslňuje vysokými hodnotami bodování třeba jen v jednom či ve dvou z posuzovaných oblastí těla, ale pak v celkovém součtu jí nízké body za ostatní tři bodované oblasti výsledek pokazí. Zatímco taková nenápadná dívka mající ale ve všech pěti bodovacích oblastech dobré známky, i když ne tak vysoké jako ta hvězda, má pak v součtu za celé tělo eventuálně vyšší výsledek. Její krása není sice do očí bijící, ale je rovnoměrněji rozprostřena po celé její postavě. A to byl potěšitelný poznatek, člověk přestal snít o různých Bardotkách, Lollobrigidách a Lorénkách a více obdivoval česká děvčata...

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Mirku, dnes jste
u mě vysoko zabodoval a to hned dvakrát. Nejen skvělým článkem, ale protože jste trefil i mého zamilovaného Joe Cockera. Součtem bodů jasně vedete tabulku vtipných mužů se zvláštním přihlédnutím na hudební cit :-))) NAĎA

Anonymní řekl(a)...

Úžasné!
Hodnocení mužů, které mi předala jedna paní učitelka, je proti tomu slabý čajíček: Muže dělíme na ANO a NE. A ty NE ještě dělíme na kladně a záporně ostrovní: pouze na pustém ostrově - ani na pustém ostrově. Uznávám, že na vaši (i Vaši) vypracovanou metodu je to příliš primitivní. Zdravím! :-)))
Lída V.

Anonymní řekl(a)...

Tomsíčku,
článek je to vtipný a pěkný, zvláště oceňuji, že jste nešli do červených čísel. Teď se budu bát se s tebou potkat. Nemohl bys na stará kolena třeba přidat koeficienty za vaření a pečení?
Svatava

Mirek Toms řekl(a)...

Milé dámy Naďo, Lído a Svatavo,
moc jste mě zase rozesmály! Mimo to jsme chtěli vytvořit už tenkrát tabulku duševních vlastností ženy, na kterou jsme rezervovali těch druhých 50 bodů do 100, ale k tomu jsme se už z nějakého důvodu bohužel nedostali...

Mirek Toms řekl(a)...

DOPLNĚK:
K těm duševním vlastnostem žen jsme se naštěstí dodnes nedopracovali, protože ženy jsou, dle mého názoru, neustále rozpolcené.
A kolega Janýd dodává: "A vždy na tomtéž místě..."